Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatris | ||
2 msk | Tomatpuré | |
3 dl | Risoni | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
Tzatziki | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
100 g | Gurka | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
Gurksallad | ||
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Romansallat | |
200 g | Gurka | |
Fläskkotletter | ||
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Timjan - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
480 g | Fläskkotlett | |
4 msk | Olivolja | |
0,3 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Flingsalt |
Örtkotletter: Hacka persilja, skala vitlöksklyftor och dela citron. Rör ihop olja, persilja, pressad vitlök, citronsaft, timjan, salt och peppar till en marinad. Lägg kotletterna i marinaden och blanda om ordentligt så att marinaden fördelar sig över alla köttbitar. Låt kotletterna ligga och dra sig medan du förbereder resten.
Tomatris: Fräs tomatpuré och olja hastigt på medelhög värme i en kastrull. Tillsätt ris(alt risoni) och fräs med försiktigt under omrörning. Häll i vatten och koka enligt förpackningens anvisningar.
Tzatziki: Skölj och riv gurka. Krama ur vattnet. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en skål. Smaka av med svartpeppar och salt.
Gurksallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar. Skölj och strimla salladen. Lägg upp allt i en skål och droppa lite olivolja och vinäger över.
Bryn kotletterna på hög värme ca 2 minuter per sida. Sänk sedan värmen och stek vidare i ungefär 10 minuter. Vänd någon gång. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera kotletterna med tomatriset, tzatzikin och gurksalladen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt