Gå vidare till huvudinnehåll
Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

30 minEnkelt
383,60 kr
4 portioner 52,81 kr per portion
Vacker och enkel förrätt som är perfekt att bjuda på till nyår eller vid andra festliga tillfällen.

Pistagepesto
0,5 dlPersilja - färsk
0,5 krmSvartpeppar Malen
100 gGrana Padano
1 krmSalt
50 gPistagenötter
2 stBasilika - färsk
2 dlOlivolja, Extra Virgin
2 klyftaVitlök Vanlig
Till servering
70 gProsciutto
0,5 stBasilika - färsk
6 stFikon Färska
200 gBurrata
Instruktioner
1

Pistagepesto: Rosta nötterna i torr panna. Ta åt sidan ca 1 msk nötter för dekoration och resten använder du till pesto. Finfördela basilika, persilja, pistagenötter och ost i en mixer eller i en bunke med mixerstav. Vill du laga pesto på klassiskt vis så mortlar du ihop ingredienserna.

2

Rör sedan försiktigt ner olivolja med en träslev. Mixa inte ner olivoljan, det kan lätt bli beskt då. Späd med mer olivolja om lösare konsistens önskas.

3

Smaka av med salt och peppar.

4

Skölj och skiva fikon tunt, lägg på fat eller assietter.

5

Hacka nötterna grovt.

6

Lägg burrata på fikonen, ringla över pistagepesto, strö över hackade nötter och basilika. Servera eventuellt med prosciutto di Parma.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta