Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
4 dl | Kokosmjölk | |
1 g | Limeblad, 4 st | |
800 g | Torskrygg | |
125 g | Körsbärstomater | |
50 g | Citrongräs Färsk | |
4 tsk | Salt | |
1 st | Aluminiumfolie | |
1 msk | Japansk soja | |
1 kg | Färskpotatis | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 st | Salladslök | |
2 st | Gul lök |
Lägg aluminiumarken två och två och dela fisken i 4 bitar och lägg i mitten i varje ark och salta och peppra lätt.
Dela salladslöken och den gula löken på hälften och lägg i arken tillsammans med 4 st potatisar delade i halvor.
Häll i 1 dl kokosmjölk och smula ned 1/4 av buljongen samt 1/4 av den finhackade chilin.
Banka ut citrongräset så smaken kommer fram och dela i 4 delar och lägg i 1 del tillsammans med 1 tsk av limebladkrosset samt 1 tsk salt.
Skvätt till sist någon cl vitt vin över allt och lägg i 2 st körsbärstomater. Vik ihop och försegla sen arket väl så ingen vätska rinner ut.
Gör sen likadant med resten så du får 4 st likadana Ark.
Lägg på ute grillen i ca 20 min och låt sen varje gäst få öppna sitt eget knyte på tallriken vid bordet.
Går självklart även att göra i varmluftsugn i 250 grader i ca 25 min.
Vinet som blir över är till kocken men kan självklart serveras till maten också
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1