Gå vidare till huvudinnehåll
Provencalska blåmusslor med tomat och basilika

Provencalska blåmusslor med tomat och basilika

30 minEnkelt
512,66 kr
4 portioner 89,85 kr per portion
Provencalska blåmusslor med tomat och basilika

Tomatsallad
4 stVanliga Tomater
1 stRödlök
50 gPinjenötter
250 gKörsbärstomater Gula
300 gCiabatta
Pesto
35 gPinjenötter
50 gParmesanost
1 klyftaVitlök Färsk
Tillagning av musslorna
3 dlVatten
0,5 stBladpersilja - färsk
0,33 clMatlagningsvin Vitt
4 klyftaVitlök Färsk
1 mskFänkål Krydda
2 stSchalottenlök
2 mskOlivolja
1 900 gBlåmusslor
Instruktioner
1

Tvätta blåmusslorna i kallt vatten. Fräs lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö i olivolja. Tillsätt musslor och persilja. Häll på lika delar vitt vin och vatten. Koka under lock i ca 5 minuter. De musslor som inte har öppnat sig är inte bra, så dem är bara att slänga. Lyft upp musslorna. Spara spadet - det används vid servering.

Pesto: Kör pinjenötter, parmesan och vitlök I en mixer. Häll i oljan i en tunn stråle. Tillsätt basilikan, spara några blad till garnering och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna i grova bitar. Skiva salladslök och rödlök tunt.

Värm upp blåmusselspadet. Lägg i grönsaker och musslor. Värm upp och vänd i pesto. Garnera med basilika och pinjenötter.

Servera med grillad ciabatta