Gå vidare till huvudinnehåll
Burritos med guacamole & tomatsalsa

Burritos med guacamole & tomatsalsa

30 minEnkelt
427,20 kr
4 portioner49,48 kr per portion
Burritos med guacamole & tomatsalsa

1 stAvokado
1 tskSalt Fint
250 gKrossade Tomater
400 gSvarta Bönor
2 stVanliga morötter
1 stCitron
2 stVanliga Tomater
700 gKöttfärs
2 tskPaprikakrydda
1 krmSvartpeppar
0,3 stGurka
1 tskSpiskummin
4 klyftaVitlök Färsk
1 stRödlök
0,5 stKoriander - färsk
0,5 tskSambal Oelek
2 mskTomatpuré
1 krmChili
336 gTortilla Whole Wheat
1 stGul lök
1 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Stek köttfärsen i en stekpanna. Skala morötterna och den gula löken. Hacka löken och riv morötterna. Låt fräsa med den stekta köttfärsen.

3

Pressa i hälften av vitlöksklyftorna och krydda med 2 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 2 msk tomatpuré, 1 tsk salt, 1 krm peppar och smaksätt eventuellt med sambal eller chili för en starkare rätt.

4

Skölj bönorna och låt dem rinna av i t ex en sil. Häll sedan i de avrunna bönorna i pannan med färsen. TIPS! Mosa eller mixa bönorna innan ni häller i dem i maten om det finns barn eller andra som är lite kräsna. Tillsätt 1/2 tetra med krossade tomater och 1 dl vatten och rör om.

5

Ta fram tortilla brödet och en smord ugnsplåt. Lägg ca 1 1/2 dl köttfärs i tortillan och rulla ihop. Lägg det ihoprullade brödet med skarven nedåt på plåten. Pensla ett lager yoghurt på tortillarullen och sätt in i ugnen i ca 10 min.

6

Guacamole. Hacka 1/2 rödlök. Dela avokadon, kläm ur kärnan, ta ut fruktköttet och lägg avokadon i en skål. Pressa citronen över och pressa i en klyfta vitlök. Mosa allt slätt med en gaffel tillsammans med 1 dl matlagningsyoghurt, och häll i rödlöken. Krydda ev. med en knivsudd chili, smaka av med salt och peppar och lite av koriandern.

7

Salsan. Häll resten av de krossade tomaterna i en bunke. Krydda med en pressad klyfta vitlök, 1 krm spiskummin och 1 krm chili. Skölj och finhacka tomaterna och gurkan och lägg i dem, blanda. Smaka av med 1 krm salt och peppar, ev chili samt resten av koriander, finhackad.

Mosa eller mixa bönorna innan ni häller i dem i maten om det finns barn eller andra som är lite kräsna. Tillsätt 1/2 tetra med krossade tomater och 1 dl vatten och rör om. 5. Ta fram tortilla brödet och en smord ugnsplåt. Lägg ca 1 1/2 dl köttfärs i tortillan och rulla ihop. Lägg det ihoprullade brödet med skarven nedåt på plåten. Pensla ett lager yoghurt på tortillarullen och sätt in i ugnen i ca 10 min. 6. Guacamole. Hacka 1/2 rödlök. Dela avokadon, kläm ur kärnan, ta ut fruktköttet och lägg avokadon i en skål. Pressa citronen över och pressa i en klyfta vitlök. Mosa allt slätt med en gaffel tillsammans med 1 dl matlagningsyoghurt, och häll i rödlöken. Krydda ev. med en knivsudd chili, smaka av med salt och peppar och lite av koriandern. 7. Salsan. Häll resten av de krossade tomaterna i en bunke. Krydda med en pressad klyfta vitlök, 1 krm spiskummin och 1 krm chili. Skölj och finhacka tomaterna och gurkan och lägg i dem, blanda. Smaka av med 1 krm salt och peppar, ev chili samt resten av koriander, finhackad.