Gå vidare till huvudinnehåll
Grundrecept på äppelmos
Julia Olsson

Grundrecept på äppelmos

30 minEnkelt
20,00 kr
4 portioner 5,00 kr per portion
Hemmagjord äppelmos är busenkelt att göra, du kommer blir förvånad! Glöm den färdigköpta varianten och testa dig fram för att få moset precis som du vill ha det. Du kan till exempel smaksätta grundreceptet med vaniljpulver eller kanel.

1 kgÄpplen
5 dlStrösocker
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Skala och kärna ur äpplena. Lägg de skalade äppelklyftorna i en bunke med kallt vatten så att de inte mörknar.

Lyft över äpplena till en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp på svag värme och rör om regelbundet. Rör ner sockret när äpplena mjuknat (känn med en provsticka). Låt koka upp igen.

Mixa moset till önskad konsistens med en stavmixer.

I kylskåp håller moset 1-2 veckor. I frys håller det upp till ett år.

Bild:

Sanna Livijn Wexell