Gå vidare till huvudinnehåll
Champagnekex  med parmesan och lax
Ebba Kleberg von Sydow och Amy von Sydow Green

Champagnekex med parmesan och lax

45 minEnkelt
257,70 kr
4 portioner 29,10 kr per portion
Vi inspirerades av trendiga sandwich cookies och söta macarons och bestämde oss för att hitta på en förrättsvariant. Helt enkelt något saltare som funkar som det perfekta förrättstilltugget. Receptet räcker till 15 kex.

2,5 dlVetemjöl
0,1 stFärsk timjan
1 stÄgg
1 mskRåsocker Strö
1,5 dlParmesanost
100 gSmör
Fyllning
75 gLax Kallrökt
50 gFärskost Naturell
Instruktioner
1

Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt riven ost och mjöl, blanda ihop till en smulig deg. Rulla degen till en längd på ett bakbord. Den ska vara cirka 4 centimeter i diameter. Plasta in degrullen och låt vila cirka 30 minuter i kylen.

2

Värm ugnen till 175°C. Skär upp degen i knappt ½ centimeter tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna tunt med äggvita och sätt fast timjanblad eller dill.

Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter, låt sedan svalna på plåten.

Fördela färskost och en liten bit lax på hälften av kakorna och lägg på resterande.

Bild:

Ulrika Ekblom