Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 dl | Vetemjöl | |
0,1 st | Färsk timjan | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Råsocker Strö | |
1,5 dl | Parmesanost | |
100 g | Smör | |
Fyllning | ||
75 g | Lax Kallrökt | |
50 g | Färskost Naturell |
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt riven ost och mjöl, blanda ihop till en smulig deg. Rulla degen till en längd på ett bakbord. Den ska vara cirka 4 centimeter i diameter. Plasta in degrullen och låt vila cirka 30 minuter i kylen.
Värm ugnen till 175°C. Skär upp degen i knappt ½ centimeter tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kakorna tunt med äggvita och sätt fast timjanblad eller dill.
Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 8–10 minuter, låt sedan svalna på plåten.
Fördela färskost och en liten bit lax på hälften av kakorna och lägg på resterande.
Bild:
Ulrika Ekblom
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kallrökt Laxfilé Skivad ASC Korshags