Gå vidare till huvudinnehåll
Primörsallad med fetaoströra
Mari Bergman

Primörsallad med fetaoströra

40 minMedel
322,50 kr
4 portioner 54,24 kr per portion
En fräsch primörsallad som serveras tillsammans med en god dipp och surdegsbröd. Det bästa med den här salladen är faktiskt att du kan ta vad du har hemma. Sparris, hyvlade betor eller varför inte tunt skivad blomkål funkar precis lika bra.

Primörsallad
100 gHaricot Verts Färsk
100 gSugarsnaps
100 gRädisor
100 gSockerärta Färsk
1 stCitron - Eko
0,5 tskFlingsalt
2 krmSvartpeppar
1 mskOlivolja
300 gGul lök, färsk knipplök
250 gSparris Färsk
Tillbehör
1 stSurdegsbröd
Fetaoströra
1 mskHonung Flytande
1 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar
1 mskOlivolja
0,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
300 gFetaost
1 stCitron - Eko
1 krmSalt
Instruktioner
1

Fetaoströra: Mixa samman fetaost, yoghurt, honung och olja till en slät kräm med hjälp av stavmixer. Smaka av med salt, peppar, chiliflakes, rivet citronskal och lite citronsaft. Ställ kallt i kylen.

2

Primörsallad: Koka upp en kastrull med saltat vatten.

3

Skölj alla grönsaker. Förväll haricots vertsen i ca 2 minuter och sockerärtor och sugarsnaps i ca 30 sekunder.

4

Häll av kokvattnet och spola grönsakerna i kallt vatten.

5

Skiva rädisor men behåll några hela för dekoration.

6

Grilla knipplökarna och sparrisen så att de får en fin grillyta och mjuknar en aning.

7

Lägg upp alla grönsaker på ett fat. Ringla över lite olivolja och pressa över citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar. Servera tillsammans med fetaoströran och ett gott surdegsbröd.

Bild:

Roland Persson