Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad persika med krämig burrata
Mari Bergman

Grillad persika med krämig burrata

20 minEnkelt
135,60 kr
4 portioner 19,13 kr per portion
Grillad persika med krämig burrata är ett trevligt tillbehör till sommarens grillmiddagar.

0,5 stBasilika - färsk
0,5 tskFlingsalt
500 gFärsk persika, 4 st
2 tskOlivolja
200 gBurrata
1 stCitron - Eko
0,5 stMynta - färsk
2 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme.

2

Halvera persikorna och pensla snittytorna med olja.

3

Grilla persikohalvorna med snittytan nedåt på direkt värme så att persikorna får en ordentlig grillyta. Vänd sedan persikorna och grilla undersidan på indirekt värme i ca 10 min så att de blir mjuka.

4

Lägg upp de grillade persikohalvorna på ett fat och fördela burrata, myntablad och basilikablad över persikorna. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Ringla över olja och krydda med flingsalt och peppar.

Bild:

Roland Persson