Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
500 g | Färsk persika, 4 st | |
2 tsk | Olivolja | |
200 g | Burrata | |
1 st | Citron - Eko | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 krm | Svartpeppar |
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme.
Halvera persikorna och pensla snittytorna med olja.
Grilla persikohalvorna med snittytan nedåt på direkt värme så att persikorna får en ordentlig grillyta. Vänd sedan persikorna och grilla undersidan på indirekt värme i ca 10 min så att de blir mjuka.
Lägg upp de grillade persikohalvorna på ett fat och fördela burrata, myntablad och basilikablad över persikorna. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Ringla över olja och krydda med flingsalt och peppar.
Bild:
Roland Persson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria