Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
7 dl | Vispgrädde | |
400 g | Mörk chokladkaka | |
1 tsk | Kakao | |
Marängbotten | ||
120 g | Hasselnötter | |
1 dl | Riven kokos | |
3,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Potatismjöl | |
5 st | Ägg |
Sätt ugnen på 150 grader.
Kör hasselnötterna i en matberedare tills de är fint hackade.
Vispa äggvitorna till en fast maräng med elvisp i en bunke. Vispa in 3 ½ dl socker lite i taget.
Blanda hasselnötter, kokos, 2 / 3 dl strösocker och potatismjöl i en bunke och vänd sedan ner i den färdiga marängen.
Spritsa ut tre lika stora bottnar, cirka 22 cm i diameter, på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Låt svalna helt på plåten.
Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Pensla ett lager choklad på bottnarna och gör tunna chokladdekorationer av resten.
Vispa grädden tills allt är ordentligt blandat.
Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred ett lager grädde ovanpå. Lägg på nästa botten, bred grädde ovanpå och lägg på den sista bottnen. Bred ut grädde ovanpå tårtan och garnera med chokladdekorationerna och pudra kakao eller riv choklad över.
Receptet kommer från boken "Tårtor med Linus" skriven av Linus Larsson. Boken ger ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar.
Bild:
Frida Wismar
4 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens