Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,3 tsk | Chilipulver | |
0,6 msk | Olivolja | |
300 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Salt | |
0,3 st | Gul lök | |
0,3 tsk | Strösocker | |
0,6 msk | Tomatpuré | |
200 g | Färsk kycklingfilé | |
2 st | Ägg | |
2 tsk | Spiskummin | |
2 dl | Cannellinibönor | |
0,6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,6 tsk | Basilika - torkad |
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull ca 3 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt spiskummin, basilika, chili och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut.
Tillsätt krossade tomater och låt såsen puttra i 10 min. Smaka av med salt och socker.
Strimla kycklingen och stek i en panna för sig.
Tillsätt kyckling och bönor i tomatsåsen.
Gör en fördjupning i grytan och knäck i ägg i den. Sjud ytterligare 8-10 min under lock eller tills äggen är klara.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Sriracha Krydda 42g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel