Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
150 g | Smör | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Kakao | |
3 dl | Strösocker | |
Tryffel | ||
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Mörk chokladkaka |
Koka upp grädden i en kastrull.
Bryt i chokladen och låt den smälta ihop med grädden, rör ihop till en slät smet och låt sedan tryffeln svalna i rumstemperatur.
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, ca 22 cm. Använd gärna ett bakplåtspapper i botten för att enklare få loss kakan efter gräddning.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, salt, vaniljsocker och kakao. Blanda ihop till en lös smet och vispa sedan ned äggen, ett i taget.
Blanda ned vetemjölet och rör ihop allt till en jämn och slät smet.
Bred ut smeten i springformen och grädda ca 20 minuter. Låt botten svalna.
När brownien har svalnat, ta lös kanterna från formen och bred ut fudgen i ett jämt lager. Toppa med rikligt av godis, färska bär eller något annat smarrigt. Ställ in i kylen tills tryffeln stelnat. Ät och njut!
Tips: Gillar du inte mörk choklad? Tryffeln går lika bra att göra med en ljus chokladkaka!
: Gillar du inte mörk choklad? Tryffeln går lika bra att göra med en ljus chokladkaka!
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket