Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 dl | Ris | |
Kyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
40 g | Valnötter | |
100 g | Roquefort | |
Sallad | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
0,5 st | Huvudsallat | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Päron |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i ca 1 min på båda sidor. Lägg över filéerna i en ugnsfast form.
Mosa ihop yoghurt med roquefortost. Grovhacka valnötterna och blanda i. Tillsätt en nypa salt och peppar. Bred röran över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sallad: Koka upp vatten till broccolin. Skär broccolin i mindre buketter och koka snabbt i ca 1 min. Sila av vattnet och spola dem kalla.
Skölj och strimla salladen och skölj och finhacka persiljan. Skala och finstrimla rödlöken. Skala päronet och skär det i tunna skivor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Servera kycklingen tillsammans med ris och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 895 kcal. 55 g protein, 44 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria