Gå vidare till huvudinnehåll
Roquefortgratinerad kyckling med valnötter
Mari Bergman

Roquefortgratinerad kyckling med valnötter

30 minEnkelt
414,10 kr
2 portioner 68,00 kr per portion
Den krämiga Roquefortgrantinerade kycklingen med crunchiga valnötter blev en riktig hit och fullkomligt älskades av MatHems smakpanel. Till kyckligen serveras en fräsch sallad med päron och persilja samt kokt ris. Tips, färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
1 dlRis
Kyckling
300 gFärsk kycklingfilé
2 mskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlYoghurt för Matlagning
40 gValnötter
100 gRoquefort
Sallad
1 krmSalt
1 mskOlivolja
0,5 stRödlök
0,5 stBroccoli Färsk
0,5 stHuvudsallat
1 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
1 stPäron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i ca 1 min på båda sidor. Lägg över filéerna i en ugnsfast form.

3

Mosa ihop yoghurt med roquefortost. Grovhacka valnötterna och blanda i. Tillsätt en nypa salt och peppar. Bred röran över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 20 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Sallad: Koka upp vatten till broccolin. Skär broccolin i mindre buketter och koka snabbt i ca 1 min. Sila av vattnet och spola dem kalla.

6

Skölj och strimla salladen och skölj och finhacka persiljan. Skala och finstrimla rödlöken. Skala päronet och skär det i tunna skivor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

Servera kycklingen tillsammans med ris och sallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 895 kcal. 55 g protein, 44 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell