Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad paprikakräm
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Rostad paprikakräm

30 minEnkelt
118,35 kr
8 portioner 8,16 kr per portion
Ljuvlig crème med paprika som bas och sedan smaksatt med lök, vitlök, olivolja och citron. Sagolikt gott på ett nybakat bröd, på buffébordet eller som tillbehör till maten.

3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
0,5 dlOlivolja
550 gGrillad paprika
0,75 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200° grill.

2

Skala lök och vitlök. Skär löken i stora klyftor och krossa vitlöken grovt.

3

Lägg lök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över olivoljan och rosta mitt i ugnen i ca 20 min.

4

Mixa den grillade paprikan tillsammans med allt i ugnsformen - lök, vitlök och olja - till en slät sås.

5

Smaka av med salt, peppar och citronsaft och servera krämen ljummen.

Bild:

Nurlan Emir