Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Deg | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
100 g | Smör | |
1 l | Vetemjöl | |
25 g | Jäst Original | |
0,5 dl | Sirap | |
Garnering | ||
1 dl | Pärlsocker | |
1 st | Ägg | |
Fyllning | ||
0,5 dl | Vaniljsocker | |
1 dl | Florsocker | |
100 g | Smör |
Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över.
Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret. Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.
Bild:
Katja Kristoferson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant