Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatissallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
65 g | Ruccolasallat | |
1 st | Rödlök | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Salt | |
80 g | Citron, (0,5 st) | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
75 g | Grana Padano | |
Gremolata | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
3 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Chiliflakes | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
80 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
Fläskytterfilé | ||
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Salt | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
3 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 170 grader.
Potatissallad: Tvätta och halvera potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
Halvera cocktailtomaterna och lägg dem i en ugnsform. Krydda med lite salt och peppar och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Fläskytterfilé: Ta bort fett och senor från fläskytterfilén och krydda med salt, peppar och timjan.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt smör i pannan. Skeda det smälta smöret i pannan över köttet och lägg sedan över filén i en ugnsfast form. Sätt in fläskytterfilén i ugnen över tomaterna i ca 20-25 min eller tills filén har en innertemperatur på 65-68 grader.
Gremolata: Mixa samman basilika, mynta, persilja, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, olja och chiliflakes i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av gremolatan med salt.
Potatissallad: Sila av potatisvattnet och lägg den kokta potatisen på ett stort fat eller i en stor skål. Låt svalna en aning.
Skala och finstrimla rödlök. Grovhacka persilja. Riv citronskal och grovriv grana padano. Blanda samman med potatisen och tillsätt olja och citronsaft. Smaka av med salt, peppar och tillsätt ruccola och de rostade cocktailtomaterna.
Skär köttet i skivor och ringla över gremolatan. Servera tillsammans med potatissalladen. Ät och njut!
Näringsvärde: 691 kcal, 46 g protein, 32 g fett, 51 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland