Gå vidare till huvudinnehåll
Lammkorv, vitvinssky med brynt dragonsmör och mandelpotatispuré med Västerbottensost
Mari Bergman

Lammkorv, vitvinssky med brynt dragonsmör och mandelpotatispuré med Västerbottensost

45 minMedel
Prova att laga denna ljuvliga rätt med lammkorv som serveras med krämig mandelpotatispuré, vitvinssky med brynt dragonsmör och vacker romanesco. Perfekt helgmat! Som stolt sponsor av Kockarnas kamp bjuder vi på förenklade versioner av proffsens recept – här hittar du våra tolkningar av recepten!

Vitvinssky med brynt dragonsmör
3 dlVatten
2 mskSmör
1 krmSalt
2 stSchalottenlök
0,25 stFransk dragon
2,5 mskKalvfond Buljong
3 dlVitt vin
1 krmSvartpeppar Malen
Mandelpotatispuré
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
2 dlVispgrädde
100 gRiven Västerbottensost
100 gSmör
1 kgMandelpotatis
Korv
1 mskSmör
600 gLammkorv
0,5 mskOlivolja
Tillbehör och topping
30 gMachesallat
1 krmSvartpeppar Malen
500 gBlomkål Färsk, 1/2 blomkål
0,5 mskOlivolja
4 mskRostad Lök
1 stCitron - Eko
1 krmSalt
Instruktioner
1

Mandelpotatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten i ca 20 min.

2

Vitvinssky med brynt dragonsmör: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk i smör i en vid kastrull eller stekpanna. Tillsätt vitt vin och låt det koka på hög värme i ca 1 min. Tillsätt vatten och fond och låt skyn småkoka och reduceras ner till hälften, ca 15-20 min.

3

Bryn smöret tillsammans med 10 st färska dragonblad. Tillsätt det brynta smöret till vitvinsskyn. Dra av skyn från plattan och låt den stå och dra till servering.

4

Korv: Stek korven i lite olja och smör i en varm panna.

5

Mandelpotatispuré: Sila av potatisvattnet. Pressa potatisen i en potatispress och tillsätt ljummen grädde, smör och riven ost. Vispa samman till en slät puré och smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör och topping: Koka upp saltat vatten till romanescon. Dela romanescon i mindre knoppar. Koka romanescon i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp romanescon i en skål. Tillsätt olja, rivet citronskal, några droppar citronsaft samt en nypa salt och peppar. Blanda med machesalladen.

7

Vitvinssky med brynt dragonsmör: Sila vitvinsskyn genom en finmaskig sil ner i en mindre kastrull. Värm skyn på låg värme och smaka av med salt och peppar.

8

Lägg upp potatispuré, lammkorv och romanescosallad på tallrikar. Ringla över vitvinsskyn och toppa med rostad lök. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir

512,30 kr
4 portioner • 68,54 kr per portion
Valio Smör Normalsaltat 80%
66,95 kr

133,90 kr /kg


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Lök Schalotten Klass1 Frankrike

1 Lök Schalotten Klass1

Frankrike, 250 g
22,95 kr

91,80 kr /kg


Fransk Dragon Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1

Extrapris
Sverige, 1 st
34,95 kr

34,95 kr /st


Touch of Taste Kalvfond
41,50 kr

230,56 kr /l


Barrels and Drums Vitt Vin Chardonnay Alkoholfri
72,95 kr

97,27 kr /l


Santa Maria Svartpeppar Grovmalen
33,95 kr

998,53 kr /kg


Garant Vispgrädde 36%
29,95 kr

59,90 kr /l


Västerbottensost® 33% Riven Norrmejerier

1 Västerbottensost® 33% Riven Norrmejerier

Extrapris
Tillgänglig 20. apr
150 g
45,00 kr

53,50 kr


Potatis Mandel Klass1 Sverige
49,90 kr

27,72 kr /kg


Stensåkra Lammkorv

2 Lammkorv

-5%
320 g
125,30 kr

195,78 kr /kg


Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l


Dole Maché Färdigsköljd Klass1 Europeiska unionen

1 Maché Färdigsköljd Klass1

Extrapris
Europeiska unionen, 65 g
18,95 kr

291,54 kr /kg


Blomkål Klass1
39,95 kr

45,66 kr /kg


Eldorado Rostad Lök
19,95 kr

133,00 kr /kg


Citron EKO Klass1 Spanien

1 Citron EKO Klass1

3 för 30 kr
Spanien, 160 g
10,95 kr

68,44 kr /kg