Gå vidare till huvudinnehåll
Kokt torskrygg med skirat smör och pepparrot
Hemmakock

Kokt torskrygg med skirat smör och pepparrot

30 minEnkelt
318,80 kr
4 portioner 51,62 kr per portion
Familjekassen v3

Torsk
1 mskSalt
400 gTorskrygg
Tillbehör
100 gMat & Bak Smör/Margarin
1 kgPotatis Fast
4 stÄgg
50 gPepparrot Färsk
150 gSockerärta Färsk
Instruktioner
1

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Lägg i sockerärtorna att koka med potatisen den sista minuten av kokningen.

2

Koka äggen i 9-10 minuter.

3

Kokt torskrygg: Koka upp en kastrull med saltat vatten till fiskkoket, 1 msk salt per liter vatten.

4

Lägg i fisken och låt sjuda sakta på svag värme ca 8 minuter.

5

Tillbehör: Smält smöret i en liten kastrull, eller direkt i en skål eller såsnipa i mikron för att undvika disk.

6

Skala och riv pepparroten fint.

7

Skala och hacka de kokta äggen.

Lägg upp den kokta torskryggen på ett serveringsfat och strö de hackade äggen över. Låt sedan varje person själv komplettera med önskad mängd pepparrot och smör. Servera med sockerärtor och potatis.