Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torsk | ||
1 msk | Salt | |
400 g | Torskrygg | |
Tillbehör | ||
100 g | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 kg | Potatis Fast | |
4 st | Ägg | |
50 g | Pepparrot Färsk | |
150 g | Sockerärta Färsk |
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Lägg i sockerärtorna att koka med potatisen den sista minuten av kokningen.
Koka äggen i 9-10 minuter.
Kokt torskrygg: Koka upp en kastrull med saltat vatten till fiskkoket, 1 msk salt per liter vatten.
Lägg i fisken och låt sjuda sakta på svag värme ca 8 minuter.
Tillbehör: Smält smöret i en liten kastrull, eller direkt i en skål eller såsnipa i mikron för att undvika disk.
Skala och riv pepparroten fint.
Skala och hacka de kokta äggen.
Lägg upp den kokta torskryggen på ett serveringsfat och strö de hackade äggen över. Låt sedan varje person själv komplettera med önskad mängd pepparrot och smör. Servera med sockerärtor och potatis.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt