Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med valnötter, ruccola och pasta
Mathem

Kyckling med valnötter, ruccola och pasta

30 minEnkelt
Recept från Familjekassen

400 gSpaghetti
1 dlValnötter
60 gRuccolasallat
100 gParmesanost
1 dlCreme Fraiche Naturell
700 gFärsk kycklingfilé
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. (Spar 1 dl av pastavattnet.)

2

Kyckling: Skär kycklingfiléerna i strimlor.

3

Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten.

4

Tillsätt crème fraiche och 1 dl av pastavattnet. Låt koka ihop kort.

5

Riv parmesanosten

6

Vänd ner rucola och hälften av den rivna osten. Låt allt bli varmt.

7

Blanda ihop kycklingen med den nykokta pastan.

Servera kycklingpastan med den rivna osten som finns kvar.

Bild:

Ann Wering

309,75 kr
4 portioner • 51,59 kr per portion
Barilla Spaghetti 1kg Barilla
25,95 kr25,95 kr /kg

Garant ekologiska Valnötter Naturella EKO/KRAV 100g Garant
24,95 kr249,50 kr /kg

Dole Ruccola Färdigsköljd Klass1 Italien

1 Ruccola Färdigsköljd Klass1

Extrapris
Italien, 65 g
18,95 kr291,54 kr /kg

Zeta Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta
63,95 kr426,33 kr /kg

Garant Creme Fraiche 32% Laktosfri 5dl Garant
39,95 kr79,90 kr /l

Kronfågel Kyckling Bröstfilé Kronfågel
136,00 kr147,03 kr /kg

Garant Olivolja Classico Garant
107,00 kr142,67 kr /l