Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rödspätta | ||
3 msk | Smör | |
2 dl | Ströbröd | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vetemjöl | |
600 g | Rödspättafile | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
Garnityr | ||
55 g | Kapris | |
300 g | Rödbetor Konserverade | |
100 g | Smör | |
1 st | Dill - färsk |
Sätt ugnen på 100 grader och skala och koka potatisen.
Rödspätta: Blanda ihop mjöl och ströbröd på en tallrik. Salta och peppra rödspättorna och vänd dem i ströbrödsblandningen.
Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme.
Ta upp rödspättan och håll fisken varm i ugnen i en långpanna.
Garnityr: Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret.
Lägg i rödbetstärningar och kapris, bryn dem några minuter. Tillsätt sköljd hackad dill på slutet.
Lägg rödspättan på tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.
Näringsvärde: Kcal: 619, Fett: 23 g, Protein: 39 g, Kolhydrater: 60 g.
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria