Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
450 g | Paneer | |
Makhanisås | ||
2 st | Gul lök | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Vatten | |
5 st | Kardemummakärnor | |
100 g | Smör | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 msk | Kummin | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Curry | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Koriander - färsk | |
Marinad | ||
1 tsk | Salt | |
1 msk | Torkad gurkmeja | |
2 msk | Garam Masala | |
1 st | Lime | |
1 msk | Spiskummin | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Riv skalet av limen och pressa ur saften, blanda med resten av ingredienserna till marinaden i en bunke.
Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Låt marinera ca 15 min eller över natten i kyl.
Makhanisås:
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Kärna ur och hacka chilin.
Fräs löken i smöret. Tillsätt vitlök, chili och tomat. Fräs ytterligare några min. Rör ner kryddorna och låt fräsa med ytterligare ett par min.
Rör ner tomatpuré, grädde och vatten. Koka upp. Vänd ner osten och all marinad. Låt koka 4-5 min.
Strö över hackad koriander och servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney.
Bild:
Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar