Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Renskavskebab | ||
0,3 st | Purjolök | |
240 g | Renskav | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
300 g | Rotselleri | |
3 tsk | Japansk soja | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
375 g | Mjukt tunnbröd | |
1 st | Kvisttomater | |
125 g | Färskost Pepparrot | |
0,5 st | Isbergssallat |
Renskavskebab: Skala och finhacka gul lök och skölj och strimla purjolök. Skala och riv rotselleri.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek lök, purjolök och rotselleri några min så att grönsakerna mjuknar en aning. Häll över grönsaksfräset på en tallrik och stek renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Tillsätt grönsaksfräset i pannan när köttet är välstekt. Krydda med soja, sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj tomat, gurka och sallad. Tärna tomater och gurka samt strimla salladen. Lägg upp allting på ett fat.
Om du vill, värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader och fyll dem sedan med renskav, pepparrotsfärskost och grönsaker.
Näringsvärde: 459 kcal, 22 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria