Gå vidare till huvudinnehåll
Renskavskebab i tunnbröd med pepparrotsklick
Mari Bergman

Renskavskebab i tunnbröd med pepparrotsklick

30 minEnkelt
325,60 kr
4 portioner 47,52 kr per portion
En riktigt härlig hösträtt som är lite kul och annorlunda.

Renskavskebab
0,3 stPurjolök
240 gRenskav
1 krmSalt
1 stGul lök
0,5 mskSmör
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
300 gRotselleri
3 tskJapansk soja
1 tskSambal Oelek
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 stGurka
375 gMjukt tunnbröd
1 stKvisttomater
125 gFärskost Pepparrot
0,5 stIsbergssallat
Instruktioner
1

Renskavskebab: Skala och finhacka gul lök och skölj och strimla purjolök. Skala och riv rotselleri.

2

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek lök, purjolök och rotselleri några min så att grönsakerna mjuknar en aning. Häll över grönsaksfräset på en tallrik och stek renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Tillsätt grönsaksfräset i pannan när köttet är välstekt. Krydda med soja, sambal oelek och smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skölj tomat, gurka och sallad. Tärna tomater och gurka samt strimla salladen. Lägg upp allting på ett fat.

4

Om du vill, värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader och fyll dem sedan med renskav, pepparrotsfärskost och grönsaker.

Näringsvärde: 459 kcal, 22 g protein, 24 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell