Gå vidare till huvudinnehåll
Sötpotatissoppa med krispig majs- och frötopping
Mari Bergman

Sötpotatissoppa med krispig majs- och frötopping

30 minEnkelt
212,55 kr
4 portioner 25,16 kr per portion
En god och värmande sötpotatissoppa med smaker från ingefära, chili och lime. Soppan serveras med en crunchig frötopping med pumpafrön, majs och färsk koriander. Smaklig måltid!

Topping
0,5 stKoriander - färsk
1 mskOlivolja
0,25 stChilipeppar Färsk
100 gPumpakärnor
280 gMajskorn
Soppa
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPurjolök
0,5 stChilipeppar Färsk
1 stLime
1 mskFärsk ingefära
500 gSötpotatis
300 gPotatis
2 mskGrönsaksbuljong
1 krmSalt
500 gMorötter
1 klyftaVitlök Vanlig
7 dlVatten
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Soppa: Skölj och grovhacka purjolök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och strimla chilipeppar. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs alltsammans under omrörning i ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.

3

Topping: Sila av majsen. Stek majs och pumpafrön krispigt i en panna med lite olja. Blanda krispet med finhackad koriander och finhackad chilipeppar.

4

Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och pressa i limesaft. Häll upp i skålar och toppa med majs- och frökrispet.

Näringsvärde: 789 kcal. 25 g protein, 40 g fett, 78 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell