Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
0,25 st | Chilipeppar Färsk | |
100 g | Pumpakärnor | |
280 g | Majskorn | |
Soppa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Purjolök | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
500 g | Sötpotatis | |
300 g | Potatis | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
500 g | Morötter | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
7 dl | Vatten | |
2 msk | Olivolja |
Soppa: Skölj och grovhacka purjolök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och strimla chilipeppar. Skala och tärna potatis, sötpotatis och morötter.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs alltsammans under omrörning i ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.
Topping: Sila av majsen. Stek majs och pumpafrön krispigt i en panna med lite olja. Blanda krispet med finhackad koriander och finhackad chilipeppar.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och pressa i limesaft. Häll upp i skålar och toppa med majs- och frökrispet.
Näringsvärde: 789 kcal. 25 g protein, 40 g fett, 78 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt