Gå vidare till huvudinnehåll
Heta räkor och avokado i gemsalladsskålar med citron- och örtdipp
Mari Bergman

Heta räkor och avokado i gemsalladsskålar med citron- och örtdipp

15 minEnkelt
222,55 kr
8 portioner 12,08 kr per portion
Trevlig och smakrik rätt som passar fint som förrätt eller på buffébordet. Justera hettan genom att ta mer eller mindre chiliflakes.

Heta räkor och avokado
1 krmSalt
1 stGemsallad
0,5 stGurka
2 stSalladslök
2 tskChiliflakes
1 mskOlivolja
170 gHandskalade Räkor
2 stAvokado
Dipp
0,5 stCitron
1 dlGräddfil
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Heta räkor och avokado: Skölj gurkan och dela den längsmed på mitten. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj salladslökarna och strimla tunt. Sila av spadet från räkorna och blanda med gurkan och salladslöken i en skål. Tärna avokadon och vänd ner försiktigt i skålen.

2

Tillsätt olja, chiliflakes och salt efter smak. Blanda försiktigt och ställ åt sidan.

3

Dipp: Blanda gräddfilen med rivet citronskal från en halv citron, 1 tsk citronsaft och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

4

Dra loss 8 fina salladsblad och lägg på ett fat. Fyll bladen med räkblandningen och toppa med lite citron- och örtdipp. Eller lägg salladsblad i små skålar och fyll sedan med räkblandningen och toppa med lite citron- och örtdipp.

Styling: Carina Hejde

Bild:

Andrea Klintbjer