Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Salladslök | |
100 g | Färska champinjoner | |
150 g | Äggnudlar | |
50 g | Sockerärta | |
200 g | Sataysås | |
600 g | Fläskfile Färsk | |
2 msk | Kinesisk soja | |
1 msk | Olivolja | |
100 g | Vanliga morötter |
Putsa fläskfilén fri från senor och fett. Lägg den i en påse tillsammans med Sataysås och låt det marinera minst 3 timmar men gärna över natten. Hetta upp ugnen till 220 grader, lägg fläskfilén på ett ugnsgaller. Sätt in köttet i den heta ugnen, ställ en långpanna med några deciliter vatten under. Sänk värmen till 150 grader och låt köttet steka ca 20 minuter. Ös med marinaden som droppar ned i pannan upprepade gånger under stekningen. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av. Strimla alla grönsaker fint. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, lägg i hackade grönsaker och nudlar, låt det steka ca 30 sekunder tills allt är varmt. Smaksätt med salt, peppar och soja. Servera kött och nudlar tillsammans med resterande Sataysåsen. Njut!
Bild:
Gunnar Nydrén
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge