Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 msk | Yoghurt för Matlagning | |
4 msk | Rapsolja | |
2 dl | Kornris | |
14 g | Chilipeppar Röd | |
2 dl | Gröna Ärtor | |
150 g | Kräftstjärtar | |
1 krm | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
8 dl | Vatten | |
2 st | Fänkål Färsk | |
2 dl | Basmatiris | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Frysta blandade örter | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
150 g | Räkor i Lake |
Koka ris & korn enligt anvisning på paketet. Häll upp kräftstjärtarna och räkorna i durkslag och låt rinna av.
Häll hälften av rapsoljan i en bunke, tillsätt finhackad chili och örterna, blanda.
Marinera kräftstjärtarna och räkorna i kryddblandningen i 10 min.
Koka upp vatten med saffran. Tillsätt fänkål och lök. Låt koka i 2 min och dra åt sidan. Stek kräftstjärtarna, räkorna och ärtorna snabbt i ett par matskedar rapsolja. Servera med de saffranskokta grönsakerna och ris & korn.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna naturell yoghurt till.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
4 Frysta Italienska Örter Findus
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria