Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Bacon Skivat | |
40 g | Smör | |
1,7 dl | Rött vin | |
1 st | Lagerblad | |
0,3 tsk | Timjan - torkad | |
50 g | Färska champinjoner | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Morötter | |
250 g | Högrev | |
1,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
40 g | Pärllök | |
Blomkålsmos | ||
30 g | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
300 g | Blomkål Färsk |
Hetta upp hälften av smöret i en gryta eller i en tjockbottnad kastrull.
Bryn grytbitarna i omgångar. Lägger du i allt kött på en gång kyls grytan ner. Salta och peppra ordentligt. Lyft upp grytbitarna när de fått en fin stekyta. Ställ åt sidan.
Skivad pärllök, morot och svamp. Skiva vitlöken tunt. Bryn strimlat bacon och grönsakerna i samma gryta med resten av smöret.
Lägg tillbaka köttet. Häll i torrt rött vin och tillsätt kryddorna. Rör om och koka upp.
Sänk värmen och låt puttra på låg värme 1,5 timme eller tills köttet är riktigt mört. Tillsätt eventuellt lite extra vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Tillaga under tiden blomkålsmoset. Skölj, ansa och hacka blomkålen grovt. Både stock och blad kan användas.
Förväll i lättsaltat vatten några minuter tills blomkålen är mjuk men inte sönderkokt. Häll av vattnet.
Lägg i smöret. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar
Bild:
Jarda Zaoral
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt