Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fetaostmos | ||
300 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Smör | |
1 msk | Mellanmjölk | |
100 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Vitkålssallad | ||
1 st | Äpplen | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Balsamvinäger | |
1,5 msk | Olivolja | |
250 g | Vitkål | |
0,5 tsk | Salt | |
Wrap | ||
375 g | Mjukt tunnbröd | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
30 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Gurka | |
560 g | Vegetarisk Korv |
Fetaostmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Vitkålssallad: Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Riv äpplet grovt. Blanda samman i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar.
Wrap: Stek korven runt om i olja i en varm panna ca 5 min.
Skölj och skär gurkan i tunna stavar. Skala och skiva rödlöken tunt och skölj spenaten.
Fetaostmos: Sila av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.
Montering: Fördela spenat, fetaostmos, vitkålssallad, gurkstavar, korv och rödlök i varje tunnbröd. Vik ihop och ät.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 871 kcal, 43 g protein, 40 g fett, 74 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1