Gå vidare till huvudinnehåll
Wrap med vegokorv och fetaostmos
Mari Bergman

Wrap med vegokorv och fetaostmos

30 minEnkelt
285,70 kr
4 portioner 38,89 kr per portion
Ett gott och lättlagat recept på en vegetarisk wrap med potatismos smaksatt med fetaost. Wrapen är även fylld med vegokorv och en krispig vitkålssallad.

Fetaostmos
300 gPotatis Mjölig
1 krmSalt
2 mskSmör
1 mskMellanmjölk
100 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
Vitkålssallad
1 stÄpplen
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskBalsamvinäger
1,5 mskOlivolja
250 gVitkål
0,5 tskSalt
Wrap
375 gMjukt tunnbröd
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
30 gFärsk bladspenat
0,5 stGurka
560 gVegetarisk Korv
Instruktioner
1

Fetaostmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Vitkålssallad: Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Riv äpplet grovt. Blanda samman i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar.

3

Wrap: Stek korven runt om i olja i en varm panna ca 5 min.

4

Skölj och skär gurkan i tunna stavar. Skala och skiva rödlöken tunt och skölj spenaten.

5

Fetaostmos: Sila av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.

6

Montering: Fördela spenat, fetaostmos, vitkålssallad, gurkstavar, korv och rödlök i varje tunnbröd. Vik ihop och ät.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 871 kcal, 43 g protein, 40 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell