Gå vidare till huvudinnehåll
Tandoorikyckling med dipp och broccoli
Mari Bergman

Tandoorikyckling med dipp och broccoli

50 minEnkelt
198,20 kr
4 portioner31,57 kr per portion
Laga en härligt smakrik tandoorikyckling som serveras med en fräsch dipp! Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.

Dipp
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stGurka
2 dlCreme Fraiche Naturell
Tillbehör
250 gBroccoli Färsk
3 dlRis
Kyckling
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
0,5 tskIngefära Malen
0,5 stCitron
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskSpiskummin
2 mskRapsolja
1 kgKycklingben Frysta
1 mskTomatpuré
1 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, ingefära och salt med creme fraiche i en stor bunke. Skala och riv vitlöksklyftor och tillsätt till creme fraichen. Blanda i olja, tomatpuré, citronsaft och rivet citronskal från en halv citron. Blanda runt ordentligt.

3

Lägg kycklingbenen i en skål och tillsätt creme fraicheröran. Blanda runt och lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 40 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.

5

Dipp: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2 min tills de har mjuknat en aning.

Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli.

Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 691 kcal, 36 g protein, 37 g fett, 54 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell