Gå vidare till huvudinnehåll
Sallad på melon, rädisa & fetaost
Kokbok

Sallad på melon, rädisa & fetaost

20 minEnkelt
158,25 kr
2 portioner 35,39 kr per portion
Fräsch sallad som är lika god som en lättare lunch, som mellanmål eller som en vacker förrätt. Recept av Jamie Oliver, från boken “5 ingredienser - Snabb och enkel mat”, Bonnier Fakta.

0,5 stMynta - färsk
50 gFetaost
200 gRädisor
400 gVattenmelon
2 mskPinjenötter
Instruktioner
1

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna med nonstickbeläggning i 1 minut på medelvärme, eller tills de börjar få färg, rör om under tiden och ställ sedan åt sidan.

2

Skär bort skalet på vattenmelonen, kärna ur och skiva fruktköttet så tunt du kan. Skiva rädisorna så tunt som möjligt, behåll bladen som ser fina ut.

3

Blanda försiktigt vattenmelon och rädisor med 1 matsked extra virgin olivolja och 2 matskedar rödvinsvinäger. Smaka av med havssalt och svartpeppar.

4

Fördela vattenmelon och rädisor på tallrikar eller på ett fat. Strö över pinjenötter, fördela myntabladen över. Smula fetaost ovanpå och avsluta med en nypa svartpeppar.

Bild:

David Loftus