Gå vidare till huvudinnehåll
Sommarpaj med fetaost och färska örter
Mari Bergman

Sommarpaj med fetaost och färska örter

50 minEnkelt
215,55 kr
4 portioner 27,71 kr per portion
En sommarpaj med fetaost och örter som gör sig perfekt som picknickmat eller varför inte som en del av midsommarmiddagen.

Fylling
0,5 stBasilika - färsk
1 tskSalt
1 mskOlivolja
2 dlMellanmjölk
400 gPotatis Fast
1 stRöd Paprika
2 krmSvartpeppar Malen
4 stÄgg
0,5 stZucchini
1 stRödlök
150 gFetaost
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGräslök - färsk
Tillbehör
0,5 stGurka
2 stVanliga Tomater
Pajdeg
3 mskVatten
125 gSmör
3 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen i saltat vatten.

2

Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.

3

Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.

4

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.

5

Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, salt och peppar.

6

Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.

7

Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen

Näringsvärde: 770 KCAL, 25 G PROTEIN, 48 G FETT, 56 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd