Gå vidare till huvudinnehåll
Couscoussallad med mozzarella & grillade grönsaker

Couscoussallad med mozzarella & grillade grönsaker

30 minEnkelt
230,40 kr
4 portioner 29,38 kr per portion
Vegetarisk couscoussallad som känns riktigt mättande med bönor, mozzarella och grillad aubergine och paprika. Örtoljan på dill och gräslök är en riktig höjdare och den kommer du kunna ha nytta av att slänga ihop till fler maträtter! (Familjematkassen v33 2012)

Örtolja
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stDill - färsk
0,5 stCitron
0,25 tskSalt
0,5 stGräslök - färsk
1 mskOlivolja
1 stAubergine
1 stRöd Paprika
125 gMozzarellaost
390 gSvarta Bönor
1 klyftaVitlök Färsk
250 gCouscous
0,5 stGurka
0,5 stPlocksallat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i långa tunna klyftor. Skär paprikan och rödlöken i bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök. Ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 20 min.

2

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Tillsätt gärna lite buljong för godare smak.

3

Örtolja: Mixa samman gräslök, dill, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar. Har du ingen mixer går det lika bra att hacka örterna och blanda samman med övriga ingredienser.

4

Skölj och skär salladen i stora bitar. Skär gurkan på mitten och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i bitar och blanda med salladen. Sila av bönorna och spola under kallt vatten. Blanda ner dem i salladen.

5

Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda samman med couscousen och salladen. Häll över örtoljan och toppa med mozzarella.

Bild:

Linnea Swärd