Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Våfflor | ||
2 krm | Salt | |
2 tsk | Bakpulver | |
75 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
3,5 dl | Mjölk | |
250 g | Potatis Fast | |
Topping | ||
1 st | Gräslök - färsk | |
2 dl | Smetana | |
1 st | Rödlök | |
80 g | Löjrom |
Våfflor: Smält smör och låt svalna något.
Skala och finriv potatisen.
Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Rör i den rivna potatisen och det smälta smöret.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
Topping: Finhacka lök och gräslök.
Toppa våfflorna med löjrom, smetana, lök och gräslök.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Smetana Laktosfri 42% 2dl Arla