Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Pasta | ||
0,5 st | Citron | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 krm | Salt | |
280 g | Tagliatelle | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
150 g | Fetaost |
Pasta: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna och paprikan tunt och lägg upp på ett fat. Ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra efter smak.
Pasta: Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingen runt om på hög värme. Salta och peppra efter smak. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet. Smula i 75 gram fetaost och rör om. Tillsätt citronskal och saft från en 1/2 citron när kycklingen är genomstekt. Häll av pastavattnet och blanda pastan med kycklingen. Strö över hackad persilja och smula över resten av fetaosten.
Servera kycklingpastan med tomat- och paprikasallad.
Näringsvärde: 753 kcal, 47 g protein, 38 g fett, 62 g kolhydrater
Bild:
Anna Winér
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria