Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingpasta med citron och fetaost
Mari Bergman

Kycklingpasta med citron och fetaost

20 minEnkelt
313,10 kr
4 portioner 41,02 kr per portion
Snabb och lättlagad pastarätt som går på ett kick att laga ihop. Fetaosten gör såsen extra krämig och god, men vill man går det alldeles utmärkt att servera fetaosten i en skål vid sidan om.

Tillbehör
1 krmSalt
1 stPaprika
1 krmSvartpeppar Malen
2 stTomater
1 mskOlivolja
1 tskVit balsamvinäger
Pasta
0,5 stCitron
550 gStrimlad kyckling
1 krmSalt
280 gTagliatelle
1 mskOlivolja
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
0,5 stPersilja - färsk
150 gFetaost
Instruktioner
1

Pasta: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

2

Tillbehör: Skölj och skiva tomaterna och paprikan tunt och lägg upp på ett fat. Ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra efter smak.

3

Pasta: Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingen runt om på hög värme. Salta och peppra efter smak. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av det kokande pastavattnet. Smula i 75 gram fetaost och rör om. Tillsätt citronskal och saft från en 1/2 citron när kycklingen är genomstekt. Häll av pastavattnet och blanda pastan med kycklingen. Strö över hackad persilja och smula över resten av fetaosten.

Servera kycklingpastan med tomat- och paprikasallad.

Näringsvärde: 753 kcal, 47 g protein, 38 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Anna Winér