Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde
Mari Bergman

Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde

40 minEnkelt
468,60 kr
4 portioner67,69 kr per portion
Ett fantastiskt gott recept på ugnsbakad lax med smaker av ingefära, lime och chili. Laxen serveras med ris och fräscha haricots verts. Smaklig måltid! Tips, tina gärna fisken i kylen över natten.

Tillbehör
150 gHaricot Verts Färsk
400 gBasmatiris
Lax
0,5 stPurjolök
0,5 stKoriander - färsk
0,5 tskChiliflakes
1 stLime
1 stSötpotatis
250 mlKokosgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlVatten
1 mskGrönsaksbuljong
1 mskSesamfrö
600 gLaxfilé
2 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och tina laxen om den är fryst.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Lax: Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över.

4

Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda vitlök, ingefära, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, kokosgrädde och vatten i en kastrull. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Strö över en nypa extra salt på fisken och sätt in i ugnen ca 25 min.

5

Tillbehör: Förväll haricots vertsen i en kastrull med saltat vatten ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål.

Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts.

Näringsvärde: 698 kcal, 53 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell