Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde
Mari Bergman

Ugnsbakad lax på sötpotatis i kokosgrädde

40 minEnkelt
400,45 kr
4 portioner 61,01 kr per portion
Ett fantastiskt gott recept på ugnsbakad lax med smaker av ingefära, lime och chili. Laxen serveras med ris och fräscha haricots verts. Smaklig måltid! Tips, tina gärna fisken i kylen över natten.

Tillbehör
150 gHaricot Verts Färsk
400 gBasmatiris
Lax
0,5 stPurjolök
0,5 stKoriander - färsk
0,5 tskChiliflakes
1 stLime
1 stSötpotatis
250 mlKokosgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskSalt
0,5 dlVatten
1 mskGrönsaksbuljong
1 mskSesamfrö
600 gLaxfilé
2 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut och tina laxen om den är fryst.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Lax: Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över.

4

Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda vitlök, ingefära, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, kokosgrädde och vatten i en kastrull. Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Strö över en nypa extra salt på fisken och sätt in i ugnen ca 25 min.

5

Tillbehör: Förväll haricots vertsen i en kastrull med saltat vatten ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg upp bönorna i en skål.

Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts.

Näringsvärde: 698 kcal, 53 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell