Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålssås | ||
2 dl | Mellanmjölk | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Dill - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
240 g | Bacon Skivat | |
400 g | Spaghetti | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta |
Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla baconet och fräs det knaprigt i en panna utan fett.
Blomkålssås: Mixa blomkålen slät till en sås med hjälp av en stavmixer. Skölj och finhacka dillen och tillsätt. Vänd ner yoghurten och rör om ordentligt.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bacon.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 633 kcal, 25 g protein, 30 g fett, 61 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt