Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad potatis och blomkål med vitlöksstekt portabello och örtolja
Mari Bergman

Rostad potatis och blomkål med vitlöksstekt portabello och örtolja

45 minEnkelt
189,65 kr
4 portioner36,89 kr per portion
Den här rätten fick hela smakpanelen att jubla! Och med all rätt, det är verkligen helt magiska smaker som samlas på en och samma tallrik. I det här receptet har vi valt att använda broccoligroddar, de är så goda!

Tiilbehör
1 stGroddar
Potatis och blomkål
30 gFärsk bladspenat
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stBlomkål Färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
800 gPotatis Fast
Örtolja
0,5 stGräslök - färsk
2 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 dlOlivolja
Svamp
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
560 gPortabellosvamp
4 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis och blomkål: Skala potatisen och skölj blomkålen. Skiva potatis och blomkål tunt och lägg på en ugnsplåt. Skala och riv över vitlök och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Skölj spenaten och lägg upp på ett fat.

4

Svamp: Lägg portabellosvamparna i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Pensla svampen med vitlöksoljan runt om. Strö över salt efter smak och sätt in i ugnen under potatisen ca 10-15 min.

5

Örtolja: Skölj gräslöken och skär den i lite mindre strån. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing. Smaka av örtoljan med lite salt och peppar.

Ta ut potatis och blomkål från ugnen och lägg den över spenaten.Toppa med den grillade svampen, broccoligroddar och ringla över örtolja.

Näringsvärde: 410 kcal, 8 g protein, 27 g fett, 33 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell