Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pesto | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
0,75 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Grönkål | |
1 dl | Solroskärnor Naturella | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Pasta | ||
300 g | Spaghetti | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Zucchini | |
250 g | Bondbönor | |
100 g | Grönkål | |
1 msk | Olivolja |
Pasta: Koka upp vatten till pastan.
Pesto: Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Mixa ihop grönkålsblad med solrosfrön, gräslök, vitlök, citronskal-och saft samt honung i en matberedare. Tillsätt oljan mot slutet och mixa ihop till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
Pasta: Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Skär bladen i grova strimlor. Skölj och tärna zucchini och skala och grovhacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med bondbönor ca 5 min. Krydda med salt och peppar efter smak.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Sila av pastan men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen med vattnet och tillsätt peston. Blanda om ordentligt.
Lägg upp pastan på ett fat och strö över de frästa grönsakerna.
Näringsvärde: 614 kcal, 19 g protein, 28 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria