Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med grönkålspesto, bondbönor och zucchini
Mari Bergman

Pasta med grönkålspesto, bondbönor och zucchini

30 minEnkelt
199,20 kr
4 portioner 22,99 kr per portion
Pesto är riktigt gott och går att variera i oändlighet. Den här är gjord på grönkål, solroskärnor och gräslök. Så gott!

Pesto
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 stCitron
0,75 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
100 gGrönkål
1 dlSolroskärnor Naturella
0,5 stGräslök - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
Pasta
300 gSpaghetti
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 stGul lök
0,5 stZucchini
250 gBondbönor
100 gGrönkål
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Pasta: Koka upp vatten till pastan.

2

Pesto: Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Mixa ihop grönkålsblad med solrosfrön, gräslök, vitlök, citronskal-och saft samt honung i en matberedare. Tillsätt oljan mot slutet och mixa ihop till en pesto. Smaka av med salt och peppar.

3

Pasta: Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Skär bladen i grova strimlor. Skölj och tärna zucchini och skala och grovhacka lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med bondbönor ca 5 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

4

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

5

Sila av pastan men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen med vattnet och tillsätt peston. Blanda om ordentligt.

Lägg upp pastan på ett fat och strö över de frästa grönsakerna.

Näringsvärde: 614 kcal, 19 g protein, 28 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell