Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingbollar | ||
40 g | Chilipeppar Färsk | |
30 g | Färsk ingefära | |
1 st | Lime | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
4 msk | Sesamfrö Skalat | |
1 msk | Olivolja | |
65 g | Salladslök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Kycklingfärs | |
Sallad | ||
0,5 dl | Olivolja | |
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
1 st | Romansallat | |
60 g | Salladslök | |
Till servering | ||
2 dl | Sweet Chili | |
500 g | Äggnudlar |
Lägg färsen i en bunke. Finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda ner i färsen tillsammans med sesamfröna.
Grovriv ingefäran och pressa ner saften (drygt 1 msk) i bunken med färsen. Smaka av med limesaft, fisksås och nymalen svartpeppar. Blanda ordentligt.
Forma färsen till bollar, den är ganska lös.
Hetta upp en panna med smör eller olja och bryn bollarna runt om i ca 3 minuter. Sänk värmen och låt dem eftersteka på lite svagare värme i ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.
Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och arrangera salladen tillsammans med fint strimlad salladslök. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja. Salta.
Servera de smakrika kycklingbollarna med nudlarna, salladen och sweet chilisås.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta