Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Gul lök | |
1 dl | Lingonsylt | |
800 g | Potatis Fast | |
1 st | Rödlök | |
Biffar | ||
1,5 tsk | Salt | |
1 dl | Ströbröd | |
500 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Smör | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Skysås | ||
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Japansk soja | |
0,25 st | Köttbuljong |
Sätt ugnen på 150 grader och koka potatisen i saltat vatten.
Biffar: Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd. Salta och peppra. Tillsätt sedan mjölk och vatten. Blanda samman allting med händerna, det ska bli en förhållandevis lös smet, tillsätt mer vatten om smeten känns torr.
Tillbehör: Börja nu steka löken, den kan gå på svag värme under tiden du steker pannbiffarna, vänd löken då och då.
Biffar: Spola händerna i kallt vatten och börja rulla pannbiffarna, forma dem som stora köttbullar och platta sedan till dem, lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast.
Hetta upp en stekpanna med smör, stek sedan biffarna tills de får vacker färg på båda sidor.
Skysås: Häll i hälften av vattnet i pannan och låt småputtra någon minut. Lyft ur biffarna, och håll dem varma i ugnen på låg värme. Häll i resten av vattnet i stekpannan, smula i lite av en buljongtärning och några stänk soja, koka ihop något och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och placera löken över. Servera med kokt potatis, skysåsen och lingonsylt.
Näringsvärde: Kcal: 510 Fett: 17 g Protein: 33 g Kolhydrater: 53 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria