Gå vidare till huvudinnehåll
Currygryta med myntayoghurt
Mari Bergman

Currygryta med myntayoghurt

30 minEnkelt
335,45 kr
4 portioner 24,25 kr per portion
Vegetarisk linsgryta med curry, ingefära och kokosmjölk. Serveras med en fräsch yoghurtsås och ris. (Tastelines vegokasse v11 2016) <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v47 2017)</a>

Currygryta
1 mskLantbuljong
1 tskChilipeppar Röd
1 tskCurry
0,5 stBlomkål Färsk
2 stKvisttomater
1 stGul lök
1 stKokosmjölk
250 gVanliga morötter
1 krmSalt
1 tskTorkad gurkmeja
0,5 mskHonung Flytande
1 tskKoriander - torkad
380 gKikärtor Kokta
2 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Sås
1 krmSalt
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stMynta - färsk
0,5 stGurka
0,5 stLime
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Currygryta: Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala och tärna morötterna. Skala och grovhacka löken. Skala och riv ingefäran och skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och tärna tomaterna och sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Ta fram alla kryddor.

3

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, chili, ingefära och blomkål tillsammans med gurkmeja, curry och koriander ca 1 minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, tomater, kikärtor, buljong och honung. Låt grytan puttra i ca 10 min och smaka sedan av med lite salt.

4

Sås: Skölj och finhacka myntan och skölj och riv skalet från halva limen. Blanda med yoghurten i en skål och tillsätt 0,5 tsk limesaft. Skala och dela gurkan och gröp ut det vattniga. Tärna gurkan smått och tillsätt till yoghurten. Smaka av med en nypa salt.

Servera currygrytan med ris och myntayoghurt.

Näringsvärde: Kcal: 613, Fett: 28 g, Protein: 16 g, Kolhydrater: 69 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell