Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med shiitake och grillad paprika
Mari Bergman

Pasta med shiitake och grillad paprika

20 minEnkelt
254,15 kr
2 portioner 64,55 kr per portion
Pasta, en vardagsfavorit som både är snabblagad och går att variera i all oändlighet! Här i en smarrig kombination med shiitake svamp och grillad paprika.

0,5 stPersilja - färsk
0,5 stAubergine
220 gGrillad paprika
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskBalsamvinäger
140 gBacon Skivat
50 gRiven Ost
290 gKrossade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
100 gShiitake-svamp
140 gPappardelle
1 krmSalt
1 mskTomatpuré
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Dela svampen i kvartar. Skölj och tärna auberginen. Skala och nhacka vitlök och skölj och nhacka persilja.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs allting på medelhög värme så att det får en gyllenbrun stekyta.

4

Tillsätt hackad grillad paprika, krossade tomater, tomatpuré och balsamvinäger. Låt småputtra på medelhög värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll över på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

6

Sila av pastan och vänd ner den i såsen.

7

Lägg upp på tallrikar och strö över bacon och ost.

Näringsvärde: 716 kcal, 27 g protein, 36 g fett, 69 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell