Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt | |
1 st | Lagerblad | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1,5 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Persilja - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
1 kg | Kyckling Hel | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 dl | Vatten | |
700 g | Potatis Fast | |
200 g | Färska champinjoner | |
3 dl | Rött matlagningsvin | |
250 g | Schalottenlök |
Här hemma är ungtuppar från Bresse sällsynta, så satsa på en välgödd majskyckling, tupp eller höna kan kvitta. Tricket ligger i att få såsen fyllig utan att kycklingen blir torr.
Ta fram en tjockbottnad gryta med tättslutande lock. Klyv kycklingen i 8-10 delar, salta och peppra väl. Skala schalottenlöken och finhacka hälften.
Hetta upp en klick smör och lite olja i grytan, lägg därefter i fläsktärningar och hackad lök och stek sakta tills de börjar få färg. Bryn då också kycklingbitarna tills de fått fin stekyta. Låt resterande hela schalottenlökar bryna med. Pudra över vetemjöl.
Lägg i champinjonerna, timjan och lagerblad i grytan. Späd med vin, vatten och soja. Lägg på locket och sjud på låg värme i 40 minuter.
Servera tillsammans med nykokt vinterpotatis och haricots verts vända i smör med vitlök, salt och persilja.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Matlagningsvin Rött 250ml Garant