Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tom Kha Gai | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
200 g | Vanliga Tomater | |
700 g | Kycklinglårfile Färsk | |
1,5 msk | Strösocker | |
4 msk | Fisksås - Asiatisk | |
800 g | Kokosmjölk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
30 g | Färsk ingefära | |
8 dl | Vatten | |
25 g | Citrongräs Färsk | |
0,4 st | Hönsbuljong | |
Till servering | ||
2 st | Chilipeppar Färsk | |
400 g | Jasminris |
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Hacka ingefära, citrongräs och vitlök. Koka ihop tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5-10 minuter.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och dela kycklinglårfiléerna i bitar. Fräs kycklingen hastigt i oljan, helst utan att den tar färg. Sila buljongen över kycklinglåren. Tillsätt haricots verts och tomaterna i bitar. Smaka av med strösocker, fisksås, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Dela och kärna ur chilifrukten. Strimla den fint och garnera soppan med hälften och bjud extra bredvid för den som vill ha mer styrka!
Servera soppan i djupa skålar och låt var och en själv ösa ner ris i sin skål. Dela resterande citrongräs på längden och stick ner som dekoration i varje portion.
Förbered gärna morgondagens marinad redan idag, så hinner köttet dra åt sig alla goda smaker ordentligt.