Gå vidare till huvudinnehåll
Tom Kha Gai Thailändsk kycklinggryta med ris

Tom Kha Gai Thailändsk kycklinggryta med ris

20 minEnkelt
393,00 kr
4 portioner 67,28 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v32)Inspirerad av det Thailändska köket kommer här en variant på en underbar kycklingrätt, en soppgryta som går snabbt och lätt att laga!

Tom Kha Gai
150 gHaricot Verts Färsk
200 gVanliga Tomater
700 gKycklinglårfile Färsk
1,5 mskStrösocker
4 mskFisksås - Asiatisk
800 gKokosmjölk
3 klyftaVitlök Vanlig
30 gFärsk ingefära
8 dlVatten
25 gCitrongräs Färsk
0,4 stHönsbuljong
Till servering
2 stChilipeppar Färsk
400 gJasminris
Instruktioner
1

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Hacka ingefära, citrongräs och vitlök. Koka ihop tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5-10 minuter.

Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och dela kycklinglårfiléerna i bitar. Fräs kycklingen hastigt i oljan, helst utan att den tar färg. Sila buljongen över kycklinglåren. Tillsätt haricots verts och tomaterna i bitar. Smaka av med strösocker, fisksås, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Dela och kärna ur chilifrukten. Strimla den fint och garnera soppan med hälften och bjud extra bredvid för den som vill ha mer styrka!

Servera soppan i djupa skålar och låt var och en själv ösa ner ris i sin skål. Dela resterande citrongräs på längden och stick ner som dekoration i varje portion.

Förbered gärna morgondagens marinad redan idag, så hinner köttet dra åt sig alla goda smaker ordentligt.