Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
250 g | Ricottaost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Citronjuice - råpressad | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Farfalle | |
50 g | Parmesanost | |
Kyckling | ||
550 g | Strimlad kyckling | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Koka upp pastavatten.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek strimlorna på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta och blir genomstekta.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i små buketter och skala och skiva stammen. Koka broccolin med pastan de sista 2 min.
Skölj och finhacka basilikan och skala och riv vitlök. Finriv grana padano.
Sila av pastavattnet och blanda pasta och broccoli med basilika, vitlök, riven ost, ricottaost och citronskal och saft på svag värme. Blanda om ordentligt och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar efter smak.
Servera pastan med den stekta kycklingen.
Näringsvärde: 760 kcal, 37 g protein, 42 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria