Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kikärtor | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Cayennepeppar | |
2 krm | Spiskummin | |
380 g | Kikärtor | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 st | Gul lök | |
Topping | ||
1 st | Granatäpple | |
150 g | Fetaost | |
Couscoussallad | ||
1 krm | Salt | |
4 dl | Couscous | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Huvudsallat | |
1 st | Persilja - färsk |
Couscoussallad: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan. Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål.
Kikärtor: Skala och finhacka lök. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta.
Topping: Toppa couscoussalladen med de frästa kikärtorna och granatäppelkärnor. Smula över fetaost och servera.
Näringsvärde: 592 kcal, 23 g protein, 18 g fett, 76 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria