Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Vatten | |
1 klyfta | Vitlök | |
2 dl | Majonnäs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Citron | |
75 g | Parmesanost, ca 1 dl | |
0,5 tsk | Salt | |
3 st | Sardeller | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
Garnering | ||
500 g | Kyckling Grillad | |
180 g | Romansallat, 1 st | |
100 g | Krutonger | |
75 g | Parmesanost, ca 1 dl | |
140 g | Bacon Skivat |
Dela salladen i större bitar och skölj den noga i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
Blanda majonnäs, sardeller, riven parmesan, vitlök, 2 msk citronsaft, rödvinsvinäger och vatten och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar.
Vid servering lägg över salladen i en bunke och vänd runt i dressingen och lägg i den strimlade grillade kycklingen.
Portionera upp i 4 djupa tallrikar.
Garnera med strimlad bacon, krutonger och avsluta med att hyvla över parmesan.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko