Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärssås med pasta och fetaostsmul
Mari Bergman

Köttfärssås med pasta och fetaostsmul

30 minEnkelt
251,75 kr
4 portioner 35,27 kr per portion
Hela familjens favorit - smakrik köttfärssås toppad med krämig fetaost. Mums!

Köttfärssås
2 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
1 tskPaprikakrydda
1 mskTomatketchup
2 klyftaVitlök Vanlig
2 stGrönsaksbuljong
2 mskTomatpuré
0,5 stGul lök
390 gPasserade Tomater
500 gNötfärs
1 tskBasilika - torkad
Tillbehör
280 gMajskorn
0,5 stPersilja - färsk
75 gFetaost
1 stRöd Paprika
300 gBönpasta
Instruktioner
1

Koka upp vatten till pastan.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är genomstekt.

3

Krydda med basilika, paprikapulver, tomatpuré, ketchup och balsamvinäger. Fräs runt under omrörning och tillsätt sedan passerade tomater, vatten och buljong. Låt köttfärssåsen småputtra ca 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och tärna paprika och häll av vattnet från majsen. Tärna fetaosten smått. Skölj och finhacka persilja. Lägg upp i skålar.

Servera köttfärssåsen med grönsaker och toppa med fetaost och persilja.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Burkar: www.floryd.se

Näringsvärde: 707 kcal, 41 g protein, 27 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell