Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Citronmeliss | |
70 g | Maränger | |
500 ml | Vaniljglass | |
2 msk | Strössel | |
Karamelliserad banan | ||
2 msk | Råsocker Strö | |
2 st | Banan | |
1 msk | Smör | |
Chokladsås | ||
1 dl | Kakao | |
1 dl | Standardmjölk | |
0,5 krm | Salt | |
1 dl | Råsocker Strö |
Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Låt sjuda på svag värme i cirka 5-10 minuter, rör om då och då med en visp.
Karamelliserad banan:
Skala bananerna och skiva frukten i centimetertjocka skivor.
Vänd bananskivorna i socker.
Smält smör i en stekpanna och stek bananskivorna tills sockret smält.
Ringla eventuellt över lite socker på bananerna i pannan medan de steks för att få ett jämt sockerlager på vardera bananskiva.
När sockret smält och bananerna stekts så stänger du av plattan och låter bananerna svalna i stekpannan.
Marängsviss:
Vispa grädde.
Montera desserten i serveringsskål och varva med glass, grädde, banan och maräng.
Ringla över chokladsås, toppa med strössel (gärna svart & vitt) och garnera med citronmeliss.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt