Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Myntayoghurt | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Mynta - torkad | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
Tabbouleh | ||
1 st | Granatäpple | |
2 msk | Olivolja | |
3 dl | Couscous | |
3 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Basilika - fryst | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
Köttbullar | ||
1 tsk | Paprikakrydda | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 st | Ägg | |
500 g | Nötfärs | |
4 krm | Kanel Malen | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Rödlök |
Köttbullar: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg. Blanda om ordentligt och rulla ca 24 st köttbullar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttbullarna på medelhög värme runt om ca 5-7 min. Vill du förenkla kan du göra 8 st biffar och steka på medelhög värme ca 4-5 min på varje sida.
Tabbouleh: Lägg couscous i en bunke och koka upp vatten. Slå det varma vattnet över couscousen och tillsätt olja. Blanda om och låt svalna en aning.
Skölj och tärna gurka och tomat smått. Skala och finhacka lök och skölj och finhacka persilja. Halvera granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda alltsammans med couscousen och tillsätt basilika och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Myntayoghurt: Blanda ihop yoghurt med mynta och honung och smaka av med lite salt och peppar.
Servera dina nystekta köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt.
Näringsvärde: 637 kcal. 40 g protein, 21 g fett, 67 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria