Gå vidare till huvudinnehåll
Kryddiga köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt
Mari Bergman

Kryddiga köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt

30 minEnkelt
374,50 kr
4 portioner 36,76 kr per portion
Vad sägs om kryddiga köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt till middag? Köttbullarna är smaksatta med goda kryddor som spiskummin, cayennepeppar, paprika och kanel. Smaker som passar perfekt till en örtig tabbouleh med granatäpple.

Myntayoghurt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskMynta - torkad
1,5 dlYoghurt för Matlagning
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt
Tabbouleh
1 stGranatäpple
2 mskOlivolja
3 dlCouscous
3 dlVatten
1 krmSalt
0,5 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
2 stVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
1 mskBasilika - fryst
1 mskVit balsamvinäger
Köttbullar
1 tskPaprikakrydda
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSpiskummin
1 stÄgg
500 gNötfärs
4 krmKanel Malen
2 krmCayennepeppar
1 mskOlivolja
1 tskSalt
0,5 stRödlök
Instruktioner
1

Köttbullar: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färsen i en bunke och tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, kanel, salt och ägg. Blanda om ordentligt och rulla ca 24 st köttbullar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttbullarna på medelhög värme runt om ca 5-7 min. Vill du förenkla kan du göra 8 st biffar och steka på medelhög värme ca 4-5 min på varje sida.

2

Tabbouleh: Lägg couscous i en bunke och koka upp vatten. Slå det varma vattnet över couscousen och tillsätt olja. Blanda om och låt svalna en aning.

3

Skölj och tärna gurka och tomat smått. Skala och finhacka lök och skölj och finhacka persilja. Halvera granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda alltsammans med couscousen och tillsätt basilika och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

4

Myntayoghurt: Blanda ihop yoghurt med mynta och honung och smaka av med lite salt och peppar.

Servera dina nystekta köttbullar med tabbouleh och myntayoghurt.

Näringsvärde: 637 kcal. 40 g protein, 21 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist